top of page

Kyoto / Šeštoji diena / Fushimi Inari Taisha šventykla

Šeštają (ir septintąją rytoj) kelionės dieną leidome Kyote. Nusipirkome dienos pasus autobusui ir važinėjomės.

Pradėjome nuo to, kuo Kyotas ir garsus - šventyklų, o tiksliau nuo vienos, pagal atsiliepimus pačios įspūdingiausios. Na, ir mums jos pakako visai dienai. Mes religijose nelabai gaudomės, tai aprašui pasitelksiu Wikipedia. Fushimi Inari Taisha šventykla yra pagrindinė Inari (tai yra ryžių dievas) tikėjimo šventovė, įsikūrusi būtent Kyoto pakraštyje. Šventykla įsikūrusi Inari kalno papėdėje, į kurį galima užkopti ir tai trunka apie dvi valandas ir tęsiasi keturis kilometrus. Todėl mums to visai KARŠTAI dienai ir pakako, į kitas šventyklas nebesuspėjome.

Visas tas kelias sudarytas iš daugiau nei dešimties tūkstančių tokių oranžinių vartų, suaukotų ir pastatytų žmonių. Tikrai įspūdinga. Tai vienas iš lankytiniausių objektų Japonijoje. Ir turistų tikrai buvo gausu. Mes viso kelio nepraėjome, bet tikrai nemažai.

Dar aptikome bambukų giraitę, šiek tiek džiunglių ten, tai Džiugui buvo džiaugsmo.

Bet finale labai visi nusikalėm, nors čia vėsiau nei Tokijuje keliais laipsniais, bet karštis kažkoks sunkokai tveriamas..Tad grįžom į butą ilsėtis, tik tradiciškai jau sutemus išlindome į miestą pavakarieniauti.

Rytoj paskutinė diena Kyote. Ir galiu pasakyti, kad nuo miesto šurmulio kiek pavargome ir nekantraujame keliauti prie jūros, kur nereikės vaikų rankyti už rankų, kad nepakliūtų po ratais ir kur nereikės stovyniuoti prie kiekvienos Hello Kitty ar Pokemono ir derėtis su jais, kad ne, šito mes šiandien nepirksime.

bottom of page